Eigen haardhout productie

Groten hoeveelheden houd kloven met een zaag- en kloofmachine

Eigen haardhout productie

Voor onze eigen houtvoorraad zijn wij weer druk aan het hout kloven geweest. 

In onderstaande video kunt u onze zaagkloofmachine in actie zien. In de video kunt u zien hoe snel de zaagkloofmachine het hout afzaagt op de ingestelde lengte. De zaagkloofmachine kan op verschillende lengtes worden ingesteld. Zo kunt u verschillende maten kiezen tussen 25 en 50 cm. 

Voor het droogproces van het hout bij het kloven is het belangrijk dat het hout zo snel mogelijk na het zagen wordt gekloofd. Zoals u in de video kunt zien zit hier bij een zaagkloofmachine de kortst mogelijke tijd tussen. Dit zal het droogproces bevorderen. 

Het hout zal vooral drogen aan de afgezaagde vlakken en minder aan de lange vlakken. Het is daarom raadzaam om korte houtblokken af te zagen voor het hout kloven. We kunnen onze zaagkloofmachine daar natuurlijk op afstemmen. 

 
 

Deel:

Ander Nieuws

Kloven Lattrop en Tollebeek

Afgelopen weekend hebben wij onder andere in Lattrop en in Tollebeek weer zaag-kloof klussen afgerond. Met weer verschillende tevreden klanten tot gevolg. De machine heeft

De eerste pellets persen!

Het heeft even geduurd, maar de eerste pellets zijn geperst met onze nieuwe pelleteermachine! Hoge kwaliteit eiken pellets gemaakt van eigen zaagsel. De verwachting is

Oosting natuurbeheer in Vlagtwedde

Voor Natuur- en Landschapsbeheer Oosting in Harpel (Vlagtwedde) zijn wij afgelopen weekend aan het zagen geweest met onze zaagkloofmachine. Resultaat; ca. 40 ibc kisten haardhout!

Stuur ons een bericht